Een chouffetastisch succesverhaal

Op 40 jaar tijd hebben Marcel en de kabouters al een zalige Chouffe-tijd gehad in de brouwerij. Tijd om terug te blikken op de hoogtepunten van dit fantastisch Chouffe-succesverhaal! Ga je mee?

1982

Achouffe, waar alles begon …

27 augustus 1982: een datum waar we héél graag op klinken. Het was de dag waarop schoonbroers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts hun eerste brouwsel maakten in de Vallei der Feeën, 49 liter van de kabouters hun favoriete levenselixir. Een symbolische datum voor een geweldig bier!

1986

Van hobby tot wereldwijd succes

Wat begon als een hobby, kende al snel een overweldigend succes. Zozeer zelfs dat Pierre en Chris in 1986 voltijds voor Brasserie d’Achouffe gingen. Vandaag laten Marcel en zijn vrienden de Chouffe-bieren schuimen in zo’n vijftig landen. Allez santé! Gezondheid! Cheers! Salud! Prost! Skol!

1992

Een klein vat voor de mens, een grote fles voor de mensheid

5.000 hectoliter: dat was het volume van Chouffe in de nieuwe brouwzaal in 1992. In die tijd werden alleen kleine 20-litervaten en grote flessen van 75 cl geproduceerd. Pas in 2009 deden de iconische 33 cl-flessen hun intrede. En dat was geen klein bier.

75
collega's bij Brasserie d'Achouffe

53
landen verkopen Chouffe

63
km afgelegd op een eenwieler

9
verschillende Chouffes

Een fles werd een icoon

Marcel was altijd bereid om op onze flessen te prijken. In de loop der jaren is de dapperste van onze kabouters stevig veranderd. Hij kreeg een ander profiel, stopte met het oogsten van graan, begon op een eenwieler te rijden ... Om het 40-jarig bestaan van de brouwerij te vieren, haalde Marcel zelfs zijn trommel tevoorschijn.Laat het feest maar losbarsten!

Duik onder in de Chouffe-sfeer!

Marcel en zijn vrienden zijn altijd de eersten om te feesten. Jij ook? Valt dat mee! Bekijk onze playlist om je vrienden in feeststemming te brengen, én ons nieuwe rad van fortuin. Je kan er feestelijke prijzen voor onze 40ste verjaardag winnen.

Leef je uit met Marcels playlist: Chouffe Celebration

Om de dansvloer in vuur en vlam te zetten met je dancemoves heeft Marcel voor jou een eersteklas Spotify-playlist samengesteld: Chouffe Celebration. En als je je netjes gedraagt, leert Marcel Jackson je zelfs zijn beroemde Chouffe-Walk! Waar is dat feestje? Hier, natuurlijk!

Feest mee!

Marcel trakteert voor onze 40ste verjaardag

40 jaar, dat verdient wel een paar exclusieve nieuwigheden, nietwaar? Marcel heeft voor jou enkele verrassingen in petto: naast een limited edition verjaardagsbier in nieuwe flessen, vind je ook La Chouffe met een feestelijk buiklabel én is er een gloednieuwe giftpack. Echte Chouffe-fans weten waarom!

EEN ZALIG CHOUFFEMOMENT, DAT BELEEF JE SAMEN!

Vier je mee?

Een verjaardag zonder feest is als een Chouffe zonder schuim: heiligschennis! Vier met ons mee op onze verschillende evenementen in 2022. We zien je graag komen!

De aller-aller-allerbeste fans, dat zijn #ChouffeFans

Ben je zot van Chouffe? Een echte serieverzamelaar van Marcels? Maak kennis met onze grootste #ChouffeFans.

Als eerste alle nieuws van Chouffe krijgen?

De laatste Chouffe-nieuwtjes, als eerste alles weten over nieuwe bieren én binnenkijken bij onze #ChouffeFans … 2022 wordt weer een Chouffe-rijk jaar. Niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.